To af Vidensrådets medlemmer skal arbejde med luftforurening i hovedstaden

af svg@dadl.dk

Både Vidensrådets formand, Morten Grønbæk, og rådsmedlem Zorana Jovanovic Andersen, medvirker i en nyudnævnt ekspertgruppe, som skal arbejde med luftforurening i Københavns Kommune. Morten Grønbæk er formand for gruppen.

29. maj 2019

I dag mødes Morten Grønbæk og Zorana Jovanovic Andersen med en række eksperter for diskutere, hvilke sundhedsmæssige konsekvenser luftforurening har for borgerne i København.

Selvom vi ved, at luftforurening i København hvert år medfører 550 tilfælde af for tidlig død og ca. 20.000 tilfælde af luftvejsrelaterede sygdomme for københavnerne, mangler der fortsat viden om de sundhedsskadelige effekter ved luftforurening for at kunne forebygge sygdom og død relateret til luftforurening i storbyen.

Dagens møde bliver starten på et nyt forskningsprojekt, der gennem videndeling eksperterne imellem vil komme med konkrete anbefalinger til, hvad Københavns Kommune kan gøre for at mindske de sundhedsskadelige konsekvenser ved luftforurening og hvad borgerne selv kan gøre for at passe på deres helbred.

Disse anbefalinger vil blive udarbejdet af ekspertgruppen, der altså har Morten Grønbæk som formand og Zorana Jovanovic Andersen som medinddraget ekspert. Hun har blandt andet sundhedseffekter af luftforurening som sit primære forskningsområde.