Forebyggelse af rygning blandt børn og unge - Hvad virker?

af nr.VFF@DADL.DK

I en ny rapport fra Vidensråd for Forebyggelse dokumenteres det for første gang, hvad der virker og ikke virker i kampen mod børn og unges høje tobaksforbrug. 

22. marts 2018

Rapporten "Forebyggelse af rygning blandt børn og unge. Hvad virker?" blev lanceret på en stor konference i Lægeforeningen den 25. april. Her blev rapportens væsentligste konklusioner fremlagt og debatteret, og der blev givet eksempler på cases, der har haft succes med at forebygge rygning blandt børn og unge.

Politikens sundhedsredaktør, Lars Igum Rasmussen, var dagens moderator og udfordrede panelet med spørgsmålet "Hvordan når vi målet om en røgfri generation i 2030 - og hvem har ansvaret?". I panelet sad blandt andre Flemming Møller Mortensen (S), Marlene Borst Hansen (R) og Claus Bøgelund Nielsen (vicedirektør i De Samvirkende Købmænd).

Konferencens formål var at præsentere rapportens mest effektive indsatser i forhold til at forebygge rygning blandt børn og unge og dermed skabe øget viden hos sundhedsprofessionelle og beslutningstagere om, hvad der virker, hvis vi skal rygning til livs. Oplæg fra konferencen bliver tilgængelige her på siden snarest.