Mød Vidensrådet på Madens Folkemøde

af svg@dadl.dk

Vidensråd for Forebyggelse arrangerer en debat på Madens Folkemøde på Lolland den 24. september. Her kan du høre om vores rapport om nordisk kost og dens effekt på sygdom og sundhed.

2. september 2021

Vidensråd for Forebyggelse deltager på Madens Folkemøde på Engestofte Gods på Lolland fredag den 24. september, hvor vi præsenterer vores kommende rapport: Nordisk kost, sundhed og sygdom.

I en debat med repræsentanter for fødevarebranchen og forbrugerne vil forskerne bag den nye rapport bl.a. drøfte de sundhedsmæssige effekter af at følge nordisk kost, og hvordan man får den nordiske kost ud på de danske middagsborde.

Rapporten lanceres lige op til Madens Folkemøde, og den ser på, om et nordisk kostmønster kan medvirke til at forebygge de store kroniske folkesygdomme, som giver dårlig livskvalitet, færre år med godt helbred og fører til for tidlig død for en stor del af befolkningen.

Arbejdsgruppen behandler i rapporten desuden aspekter af bæredygtigheden ved at spise nordisk. Det nordiske kostmønster er baseret på lokale og i høj grad plantebaserede fødevarer og indeholder en relativt stor mængde af fuldkorn, grove grøntsager, frugt, bær og fisk.

Men hvordan får vi den nordiske kost ud på danskernes middagstallerkener? Det vil debatten på Madens Folkemøde kredse om. Journalist Bille Sterll undersøger sammen med panelet barrierer og drivers for at spise nordisk kost.

Find link til Madens Folkemøde i venstre spalte.