Vidensrådet har fået nye rådsmedlemmer

af svg@dadl.dk

Vidensrådet har sagt farvel til fem afgående rådsmedlemmer og goddag til fem nye.

27. marts 2019

Med udgangen af 2018 udløb den foregående strategiske periode for Vidensråd for Forebyggelse. Den kommende periode løber fra 2019 til 2022, og i forbindelse med overgangen til en ny periode skal cirka en tredjedel af Rådets medlemmer ikke genudpeges.

Vidensrådet sagde derfor ved rådsmødet i december farvel og tak for en stor indsats til Karen Wistoft, Annelli Sandbæk, Ewa Roos, Christian Mølgaard og Pernille Due.

Processen med at udpege fem nye medlemmer til erstatning for de afgående var omfattende.

Vidensrådet bad 33 selskaber og institutioner om at indstille op til to potentielle nye medlemmer til Rådet. Alle disse indstillinger er blevet gennemgået af formandskabet, som har valgt hvilke fem, der erstatter de afgående medlemmer.

I udvælgelsen blev der lagt vægt på uafhængighed, interesse for forebyggelse, stor faglig styrke og evnen til at løfte forebyggelse op i det brede perspektiv.

Ved årets første rådsmøde, den 11. marts, bød vi så velkommen til de fem, som er: Anders Grøntved, Janne Schurmann Tolstrup, Jens Meldgaard Bruun, Tine Brink Henriksen og Zorana Jovanovic Andersen.

Få overblik over alle rådsmedlemmerne på denne oversigt.

Vidensrådet har nu sat gang i en proces omkring det strategiske fokus for perioden 2019-2022.